Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor universele (Rei) levensenergie (Ki). Universele levensenergie is de energie rondom ons heen. Alles wat leeft en groeit, heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de Ki stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders, dingen die op je afkomen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd.

Wat doet Reiki?

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ons doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt er Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Denk maar eens wat je automatisch doet als je kies- of hoofdpijn hebt, je legt je hand of handen op de pijnlijke plek. Reiki, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften. Je kunt met je handen Reiki aan jezelf geven of aan anderen. Goed om te weten is : Iedereen kan het leren.

Reiki werkt geweldig voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. Spanning brengt ons uit balans en daaruit kunnen diverse klachten voortkomen. Spanningsklachten zoals stress, kunnen met Reiki goed behandeld worden. Ook bij andere klachten en ziektes kan Reiki ondersteunend en helend werken en het genezingsproces vaak verkorten. De blokkades worden vaak veroorzaakt door emotionele en vervelende gebeurtenissen uit het heden of verleden. Emoties zoals pijn, boosheid, verdriet of onvrede uit uw verleden kunnen loskomen en alsnog verwerkt worden. Een reikibehandeling is heel plezierig en het effect van een behandeling is een ongekend diepe ontspanning.

Je voelt je evenwichtiger, meer in balans, zelfbewuster en gelukkig(er). Kortom, je staat meer in je eigen kracht. Reiki begeleidt je hier prachtig in. Dat maakt het ook zo'n prettige, veilige en risicoloze methode.

Reiki is er voor iedereen, voor jong tot oud en is niet gebonden aan een geloofsovertuiging of levensbeschouwing. Ook bij mensen die er niet in geloven of er zeer sceptisch tegenover staan, het is een heel bijzondere ervaring om een behandeling te ondergaan. Oordeelt u daarna of het is wat u ervan had verwacht en of u wilt doorgaan met deze behandeling.

Mijn overtuiging is: dat het u echt helpt uw klacht te verbeteren.
TWO-Productions - 2009 ©